Op 23 oktober vond de halve marathon van Valencia plaats, met 17000 finishers één van de grootste halve marathons van Europa. Het is een prestigieuze halve marathon omdat de wereldrecords (Mannen 57.32 – Kibiwott Kandie en Vrouwen 1:02:52 – Letesenbet Gidey ) hier zijn gelopen.

In 2020 wilde ik al eens een keer meedoen met deze halve marathon maar door Covid-19 heb ik mijn inschrijving geannuleerd. In 2022 heb ik opnieuw ingeschreven en hopelijk zou nu alles goed komen. De vluchten en het verblijf in Valencia had ik ook maar gelijk geregeld, inclusief een Airport pick-up. Altijd leuk als er iemand in de aankomsthal staat met een bordje met jouw naam 🙂

Het vervoer op de dag van de halve marathon was nog wel een dingetje. Volgens de EMT (busmaatschappij) reden ze een afwijkende route maar toen we bij de bushalte stonden werd ons verteld dat er helemaal geen bussen reden. Dus maar de metro gepakt, en gereden naar het dichtstbijzijnde station lag. De metro zat overigens tjokvol maar voor 6 minuten wilde ik wel als een haring in een ton zitten.

Ik had bij het ophalen van mijn startnummer geen speldjes gekregen. Die heb ik normaal altijd in mijn tas maar vandaag net niet. Bij de start toen gevraagd aan een vriendelijke mevrouw van de Caixa bank en zodoende kon ik toch mijn startnummer bevestigen.

Het lopen van de halve marathon was echt om ervan te genieten en niet om een snelle tijd neer te zetten. Daarvoor was het mij te warm en was de luchtvochtigheid te hoog. Met een tempo van 5.00/km raffelde ik de kilometers af. Wat was het genieten, overal drumbands en muziek van DJ’s. Je liep in 1 groot peloton waardoor inhalen en ingehaald worden soms lastig was. De verzorging was prima. Elke 5km genoeg waterflesjes en op 15 kilometer een gelletje.

Na de finish kreeg ik een medaille en een goodiebag die helemaal volgestouwd werd met fruit, folders en zelfs broccoli 🙂 Na een kilometer doorgewandeld te hebben vond ik mijn vrouw terug bij een bushalte, zoals afgesproken.

Dit is een prachtig en goed georganiseerd evenement en leuk om met een team naar toe te gaan. Wie weet in 2023!