ZEELAND RUNNING

HARDLOPEN OP VERMOGEN

Hardlopen op vermogen is de toekomst! Traditioneel werd er in de hardloopwereld altijd getraind op hartslag en tempo. Beide methodes hebben nadelen. Met de komst van de Stryd vermogensmeter zijn die nadelen verdwenen.

Toen ik Jos trots mijn nieuwe Garmin horloge liet zien, vertelde hij dat ik er nog eventueel een Stryd aan kon koppelen. En wat heb ik er al veel plezier aan beleefd! Toen ik nog op hartslag trainde was het een gevecht met o.a. een interval training, ieder keer liep mijn hartslag “achter”. Maar ook aan het begin van een training moest ik eerst heel hard starten voordat mijn hartslag klopte met het trainingsadvies. Dit is nu veel nauwkeuriger, ik heb veel meer “rust” in mijn hoofd en kan veel meer genieten van het lopen. Aanrader dus!

Andrea, atlete

In juli 2021 ben ik bij Jos begonnen  met een hartslag-trainingsschema voor de marathon van Rotterdam. Het rennen op hartslag is voor mij echter altijd een uitdaging geweest. Mijn hartslag was nooit constant, snel wisselend en zelfs in lange duurlopen was ik de hele tijd bezig met mijn meter. Om meer ontspannen te kunnen lopen ben ik met de Stryd gaan trainen. De rust die het geeft in de duurlopen en het heel effectief trainen bij interval maakt dat ik de trainingen nog leuker vind. En dat zie ik weer terug in mijn tijden.

Merel, atlete

Met het lopen op hartslag had ik bij kortere intervallen altijd het probleem dat de hartslag later volgde en dat de snelheid in het begin onjuist was. Met het lopen op vermogen heb ik hier geen last meer van. Ook houdt stryd rekening met wind en hoogteverschil. Als je wind tegen hebt, of heuvel op loopt is je wattage hoger en moet je dus langzamer lopen, heb je wind mee of loop je heuvel af moet je juist harder lopen. Doordat stryd het “wattage” direct en correct weergeeft kan ik veel efficiënter en constanter trainen dan dat ik op basis van hartslag deed.

Peter, atleet