ZEELAND RUNNING

HARDLOPEN MET POWER

Hardlopen met power is slimmer trainen. Traditioneel werd er in de hardloopwereld altijd getraind op hartslag en tempo. Beide methodes hebben nadelen. Met de komst van de Stryd vermogensmeter zijn die nadelen verdwenen. Verbeter jouw PR’s door te gaan hardlopen met Power!

Het lopen met de stryd geeft mij rust in de trainingen. Het maakt niet uit of er wind staat. De Stryd zorgt ervoor dat ik altijd met de juiste intensiteit loop.

Muriel, IC Verpleegkundige, 10km t/m Halve marathon

Ik liep mijn trainingen altijd veel te hard. De schema’s op vermogen die Jos voor me maakt werken als een rem maar sporen mij ook aan als het te zacht gaat.

Judith, Consulent Sociaal Werk, 15km t/m marathon

Je hoeft geen kennis te hebben over hoe de Stryd werkt en hoe je die installeert. Jos helpt je daarbij en zorgt ervoor dat je alle energie in het hardlopen steekt.

Patrick, Projectleider, 10km t/m marathon

De interactie die ik met Jos heb en de stimulans die mij dat geeft maakt dat ik met het lopen met de Stryd mijn doel sneller kan bereiken.

Yuri, Ondernemer, 10km t/m marathon

Toen ik nog op hartslag trainde was het een gevecht met o.a. een interval training, ieder keer liep mijn hartslag “achter”. Maar ook aan het begin van een training moest ik eerst heel hard starten voordat mijn hartslag klopte met het trainingsadvies. Dit is nu veel nauwkeuriger, ik heb veel meer “rust” in mijn trainingen en ook in mijn hoofd waardoor ik meer kan genieten van het lopen. 

Andrea, atlete

Het rennen op hartslag is voor mij echter altijd een uitdaging geweest. Mijn hartslag was nooit constant, snel wisselend en zelfs in lange duurlopen was ik de hele tijd bezig met mijn meter. Om meer ontspannen te kunnen lopen ben ik met de Stryd gaan trainen. De rust die het geeft in de duurlopen en het heel effectief trainen bij interval maakt dat ik de trainingen nog leuker vind. 

Merel, atlete

Met het lopen op hartslag had ik bij kortere intervallen altijd het probleem dat de hartslag later volgde en dat de snelheid in het begin onjuist was. Met het lopen op vermogen heb ik hier geen last meer van. Ook houdt stryd rekening met wind en hoogteverschil. Als je wind tegen hebt, of heuvel op loopt is je wattage hoger en moet je dus langzamer lopen, heb je wind mee of loop je heuvel af moet je juist harder lopen. Doordat stryd het “wattage” direct en correct weergeeft kan ik veel efficiënter en constanter trainen dan dat ik op basis van hartslag deed.

Peter, atleet