Laden Evenementen

Traditiegetrouw vindt deze winterklassieker plaats op de eerste zondag van februari. De betiteling ‘klassieker’ is te danken aan de jarenlange traditie met een schitterend parkoers, de omgeving en altijd bijzondere weersomstandigheden.  Dit alles maakt deze wedstrijd tot een uitdaging voor elke loper.

Het parkoers is onderscheidend door een veelvuldige wisseling van  ondergrond;  asfalt, duinpaden en strand (zie parkoers). De weeromstandigheden van begin februari bezorgen (samen met windrichting en kracht) daarnaast elke editie weer een eigen stempel.

De omgeving daarentegen blijft onveranderd aantrekkingskracht uitoefenen. Het parkoers slingert langs de natuurgebieden ’t Zwin en De Zwarte polder en wordt onderbroken met enkele strandstroken. Boven op het duin is het vooral genieten geblazen van vergezichten over de zee maar ook van het mooie West-Zeeuws-Vlaamse land en zijn pittoreske dorpjes.

Kortom 21.097 m met diverse hoogtepunten, hoogteverschillen, ondergrondveranderingen door de mooie natuur van en langs de West-Zeeuws-Vlaamse kust…… een uitdaging en nog meer dan dat;  meer dan de moeite waard.

Start/aanvangstijden

09:30 Aanvang na-inschrijven en ophalen startnummers in Sporthal Cadzand-Bad
10:45 Sluiting na-inschrijving
11:15 Start “3 ZeeMijl van Cadzand” (5,6km)
11:30 Start MAMMOET Midwinter Halve Marathon (21,097km)
12:00 Kezandse Kilometer / Jeugdloop 1000 m (na doorkomst halve marathon)
12:30 Prijsuitreiking Jeugdloop en 3 ZeeMijl
14:00 Sluiting finish Halve Marathon (tijdslimiet 2,5 uur)
14:30 Prijsuitreiking Halve Marathon

Inschrijven:
Voorinschrijven sluit op 28 januari 2023.
Na inschrijven is op de dag zelf mogelijk vanaf 9.30 uur tot uiterlijk 10.45 uur in de sporthal Cadzand-Bad.