Laden Evenementen

Inschrijvingen geopend voor de 48e editie op zondag 10 maart 2024

Dat de komende editie weer plaatsvindt in maart zal veel lopers een plezier doen. Vanwege de coronapandemie vond de vorige editie eenmalig plaats in het najaar. Toen vroegen veel deelnemers zich al af wanneer ze zich konden aanmelden voor de volgende gelegenheid. “Een evenement met zo’n geweldige ambiance wil je niet missen” klonk het meer dan eens. Het populaire Haagse loopfeest was merkbaar gemist.

Voorjaarsklassieker
Nog geen half jaar na de nazomerse editie kan iedereen zich weer verheugen op de 47e editie van de NN CPC Loop Den Haag welke weer plaatsvindt in het voorjaar. Mario Kadiks namens de organisatie: “Het is fijn om op korte termijn al die blije gezichten van deelnemers opnieuw te zien op en rond het Malieveld. Het is als het ware in zes maanden tijd dubbel feest.”

Traditiegetrouw is de NN CPC Loop Den Haag voor veel lopers de start van het hardloopseizoen. Het grootste loopfeest van de hofstad trekt jaarlijks meer dan 30.000 deelnemers, waaronder internationale toplopers die strijden om de winst van de NN Halve Marathon. Naast de aantrekkelijke halve marathonafstand biedt het evenement diverse afstanden aan voor breedtesporters van ieder niveau om zichzelf uit te dagen. De CPC4ALL voor lopers met een beperking en gro-up Jeugdlopen maken het familiefeest compleet.

Traditiegetrouw starten en finishen alle afstanden op het Malieveld. De parcoursen lopen door de sfeervolle straten van Den Haag met veel publiek. Het hoofdonderdeel, de NN Halve Marathon, loopt van de stad richting de Pier in Scheveningen om vervolgens weer in de stad te finishen.

Kadiks vergeleek de NN CPC Loop eerder met de traditionele nieuwjaarsduik: “Het is een sociale, inspirerende gebeurtenis die diep verankerd is in onze sportcultuur. Het brengt mensen massaal in beweging. Daarnaast is dit event voor vele lopers een nieuw begin van het hardloopseizoen.”

opening 2024
Een weekend Den Haag
In het tweede weekend van maart kan iedereen in Den Haag in beweging komen. Op vrijdagavond 8 maart is de City Pier Night Walk de start van het sportiefste weekend van de hofstad. Bij deze sfeervolle avondwandeling wandelen de deelnemers van het Malieveld naar De Pier in Scheveningen. Op de route van 7 of 12km staan meerdere (muzikale) acts en passeer je Haagse highlights.

Op zaterdag is er voor de hardlopers de mogelijkheid om het startnummer op te komen halen op het Malieveld.

Ren tegen kanker
Het goede doel van de NN CPC Loop Den Haag is dit jaar KWF Kankerbestrijding. Onder het motto “Ren tegen kanker” kunnen deelnemers hun deelname opdragen aan het goede doel en sponsorgeld ophalen. Ook kunnen deelnemers bij hun inschrijving een donatie doen.

Inschrijven
Vanaf vandaag kan worden ingeschreven voor alle onderdelen van de NN CPC Loop Den Haag: CPC4ALL van 1 km, gro-up Jeugdloop van 1 km, gro-up Jeugdloop van 2,5 km, 5 KM Loop, 10 KM Loop en de NN Halve Marathon. Ook is het mogelijk om je in te schrijven voor de City Pier Night Walk.

Bedrijventeams en scholen kunnen zich vanaf vandaag verzekeren van een plek. De uitnodiging voor het toevoegen van deelnemers volgt later.

NN
Gemeente Den Haag
gro-up
AA Drink
Omroep West
© Stichting Nederland Beweegt | Disclaimer | Privacy verklaring | Contact | Mijn account